iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Антон Велков: Не играем на живот и смърт

Антон Велков: Не играем на живот и смърт

„Най-голямото постижение за един треньор е, когато играчите му се отърсят от напрежението и разкриват възможностите си докрай", смята наставникът на Миньор (Перник) Антон Велков. Тимът загуби първия си мач за сезона срещу Литекс, а в Перник отдавна мислят за предстоящия двубой със Славия във втория кръг на „А" група.
„Не правя задълбочени анализи на срещите. Разговарям с футболистите за грешките, които допускаме и работим, за да се концентрираме върху представянето си. Говорил съм с тях за положителните и отрицателни страни, но играчите в този ранен етап на първенството не са им необходими анализи, необходима ни е победата", заяви Велков пред Novsport.com.
„Смятаме че начинът, по който работим, въпреки невъзможността за двуразови занимания, заедно с изготвената ни програма ще осигури максимална подготовйа на футболистите, за да влязат в оптимален ритъм. Без официални мачове обаче това не може да стане. Не сме ги загърбили тежащите ни проблеми от подготовката, продължаваме да работим върху тях, кондицията е много важна за мен", продължи треньорът.
Велков изясни, че играчите се намират в оптимално състояние след първата среща от новия шампионат срещу Литекс. Той заяви, че Николай Харизанов е получил проблем в понеделник, но Иво Иванов ще бъде на линия за предстоящия мач срещу Славия. Наставникът на „жълто-черните" обаче категорично отрече да е наясно с избора си за стартов състав.
„Не мога да отговарям на такива въпроси. Има още много време, а и не съм свършил напълно работата си. Тепърва ми предстои да направя най-вярното решение".
„Никога не употребяване думите „на живот и смърт" и „на всяка цена", във фут може да се случи всичко. Тази победа ни е необходима, но това не е задължително изискване към играчите. Ние ще се хвърлим да победим, може би преди всичко ще поставим красивата игра, която очакват хората. Има хора, които отговарят, следят и предоставят информация за съперниците, но тя може да бъде съвсем различна в сравнение с представянето на тима в два различни мача. Славия ще да бъде коренно различна, очаква се всеки да се хвърли за победата. Този мач ще бъде коренно различен за двата отбора", заяви Велков, коментирайки състоянието на следващия опонент на Миньор и неочакваната загуба на „белите" в първия кръг на шампионата.
„Най-важно за мен е атмосферата, която се усеща в съблекалнята и тренировките да личи в играта на отбора. Това е най-голямото постижение за един треньор, ако футболистите му успеят да забравят за напрежението и да разкрият възможностите си докрай. Това е единственото което ме интересува за нашия отбор", добави треньорът.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.