iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Изоставане на магистрала "Люлин" установи внезапна проверка

Изоставане на магистрала "Люлин" установи внезапна проверка

Графикът за строителството на магистрала "Люлин" не се спазва от изпълнителя "Мапа Дженгиз" и изостава от предварителния план с поне 10 дни. Това установи днес внезапна проверка на място на екип от министерствата на регионалното развитие и на транспорта  и  Агенция "Пътна инфраструктура".
Проверката на строителството на 19-километровата магистрала между София и Перник беше извършена от зам.-министрите на регионалното развитие и транспорта Георги Прегьов и Ивайло Московски и Лазар Лазаров от ръководството на пътната агенция.
 
Пред ръководството на "Мапа Дженгиз" те настояха до един месец изоставането да бъде наваксано и да бъдат премахнати планините от кал върху частните ниви, които се намират до бъдещия аутобан.
 
 
От турската фирма обещаха, че до дни ще наемат допълнителни около 100 работника, за да влязат в график. Те уточниха, че те няма да бъдат пренасочвани от други обекти, а ще бъдат назначени безработни. Подобна проверка ще има точно след месец, заканиха се проверявящите и припомниха, че магистралата трябва да бъде готова не по-късно от 31-ви май 2011 г./БНТ
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.