iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Има ли безплатен обяд на магистрала Люлин?

Има ли безплатен обяд на магистрала Люлин?

Всички работници, наети за изграждането на магистрала „Люлин", вече могат да получават безплатна храна в стола на фирмата строител „Мапа Дженгиз". До преди месец кльопачка без пари имало само за тези, които живеят в лагера на строителите. Те се хранели в служебната столова сутрин, обед и вечер. Приходящите строители, които си живеели вкъщи или на квартира, получавали само безплатен обяд.
 
След протест на синдикатите сменили някакви злополучни „братя", които обслужвали стола, дошли нови работници и сега всички, които са облечени във фирмените работни облекла и обувки, можели да се хранят по всяко време, без да плащат.
 
Средно месечно за ядене от парите за изграждане на магистралата в първите месеци на годината се отделяли по около 80 000 лв. , съобщи председателката на КНСБ в Перник Наташа Ангелова.
 
Как преди не можеше, а сега стана възможно да има безплатна храна за всички, пита тя.
 
Не е уточнено дали от придобивката се възползват и работници на фирмите подизпълнители и за чия сметка е тяхното безплатно ядене. От „Мапа Дженгиз" отговаряли пред синдикатите, че ще уточнят сметката за безплатния обяд друг път./Градски вестник
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.