iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Обмислят оптимизация на Общински комплекс Дворец на културата в Перник

Дворец на културата - Перник

Структурата и дейността на Общинския комплекс Дворец на културата в Перник ще бъде оптимизирана. След като започне разработването на общинския бюджет за следващата 2011г. ще се мисли и за по-оптимално и ефективно използване на сградата на Двореца. Това обяви кметът на Перник Росица Янакиева по време на обществено обсъждане на предложението на общинската администрация за актуализация на бюджета за 2010г.

Сега има несъгласуваност на културните институции, които са настанени в сградата - регионалната библиотека, общинския театър и Двореца, обявен с решение на Общинския съвет от преди години за общински комплекс, обединяващ различни дейности и формации, обясни кметът. По тази причина Общината заплаща всички режийни разноски - за осветление, отопление и вода. По думите на кмета това не било редно, затова ще се предприемат необходимите действия отделните институции да поемат своята част от издръжката.

Сградата е скъпа за поддръжка, но навсякъде културата се субсидира, каза кметът. Ние не очакваме да печелим от културата, печели се само от халтура, а тук не става дума за такова нещо, обясни Янакиева. Освен оптимизация на структурата на културния общински комплекс, ще се цели и насищане със съдържание.

 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.