iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Прекратяват социален проект заради нередности

Прекратяват социален проект заради нередности

След намесата на народен представител ще бъде прекратен социален проект заради установени нередности и неизплатени заплати.
 
Проектът  "Партньорство за развитие на алтернативните социални услуги, предоставяни в семейна среда в община Перник", осъществяван на територията на града от столичната фондация „Социална защита", най-вероятно ще бъде прекратен. Това съобщи заместник социалният министър Валентина Симеонова след среща с ощетени от проекта граждани.
 
Мярката ще бъде приложена заради установени нередности. В началото на годината по проекта са наети 17 перничани да работят като социални асистенти и домашни помощници. През януари те са получили ½ от заплатите си, а след това ръководителят на фондацията Румен Радков забравил да им плаща полагащото им се възнаграждение. Фондацията получила авансово плащане от над 20 000 лева. Средствата са изразходвани обаче за други цели, а не по проекта. Радков многократно обещава, че ще се издължи на наетите от него, но това не се случва.
 
Ощетените перничани сигнализираха за проблема депутата от ГЕРБ Ирена Соколова. След нейната намесе беше осъществена среща със зам.министър Симеонова и намеса на съда за разрешаване на проблема. Вече е депозирана искова молба при съдия-изпълнител срещу шефа на фондацията.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.