iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Свиват бюджетите в Земен и Брезник

Свиват общинските бюджети на две от малките общини в област Перник - Земен и Брезник. Свиват ги не в смисъла, че ги крадат, а че ги намаляват.
 
Кметът на Земен Димитър Сотиров бил притеснен, че няма да може да му останат пари от тази за другата година, защото обичайно формирали преходен остатък - в смисъл не харчат всичките предвидени пари, а това значи, че не работят достатъчно.
 
Рамката на прекроеният бюджет в Земен ще бъде с около 100 000 лв. по-малко  при заложен преди актуализацията бюджет от около 1,6 млн. лв.
 
В Земен няма да има и съкращения, нито пък неплатени отпуски, независимо, че общината си е пред фалит, както тръбеха местните съветници от БСП.
 
Около 80 хил. лв. не им достигат за издръжката на училището и има реална опасност близо 1 000 деца да пътуват до други школа. Със спасяването му се беше заела депутатката Ирена Соколова и тя уверяваше, че се прави всичко възможно, то да оцелее. Принципно парите за образование се запазват, но в Земен става дума за недостиг от собствените приходи.
 
ОбС в Земен ще гласува актуализацията на 20 август.
 
 
В Брезник новата рамка на бюджета ще бъде с 200 000 лева по-малко. Най- силно ще бъдат свити капиталовите разходи - с 58 хил. лв.. Приоритетно ще се работи по обектите, свързани с водоснабдяването, обясниха от общинската администрация на организираните обществени обсъждания.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.