iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


За последно това лято се събират съветници

На последна за това лято сесия се събират общинските съветници от Брезник. После, както и депутатите, Общинският съвет ще почива до септември.
 
След като премине обявеното за днес обществено обсъждане на актуализирания общински бюджет, корекциите в основния финансов документ ще бъдат гласувани и от местния законодателен орган. Промените са задължителни, наложени са от кризата и означават свиване на разходи.
 
В Брезник те ще засегнат обектите от капиталовото строителство, общинската администрация и ОбС, чиито разходи ще бъдат свити. Брезник е единствената община, където чиновниците няма да бъдат пускани в принудителен неплатен отпуск. Техните заплати остават непроменени както досега. Това се отнася за кметовете еи кметските наместници, както и за хонорарите на общинските съветници.
 
Само в Брезник ог цялата Пернишка област уличното осветление няма да бъде икономисвано и спирано. Очаква се отчет на общинската управа за касовото изпълнение на бюджета за първото шестмесечие на годината.
 
20-точков дневен ред трябва да отхвърлят брезнишките съветници в големите же ги. Те трябва да вземат отношение по искане за безвъзмездно преотстъпване на терен в квартал „Могилица" за строеж на евангелска петдесятна църква. Докладната остана нерешена от предната сесия.
 
Съветниците трябва да гласуват и молбата на жителите на село Велковци, които искат дарение от 300 квадратни метра общинска земя. Теренът ще бъде добавен към съществуващия двор на местната църква. Желанието на жителите и църковното настоятелство е да ремонтират стария храм, като за обновителните дейности ще търсят средства от дарения.
 
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.