iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Депутат лобира за Перник в Австрия

Депутат лобира за Перник в Австрия

Народният представител Владислав Димитров ще лобира за Перник на най-високо правителствено нива в Австрия. Като председател на парламентарната група за приятелство България - Австрия той е включен в състава на официална правителствена делегация, която ще посети страната на 19-ти и 20-ти юли.
Делегацията ще бъде водена от премиера Бойко Борисов. Посещението е по покана на федералния канцлер Вернер Файман. Програмата предвижда срещи с федералния президент, премиера, вицеканцлера и федерален министър на финансите и председател на Австрийската народна партия. Делегацията ще бъде приета и от кмета на Виена. Ще има и среща и с представители на българската общност в Австрия. Предвидено е подписване на Спогодба между Република България и Република Австрия за избягване на двойното данъчно облагане на доходите и имуществото.
 
В делегацията са включени министрите Росен Плевнелиев, Трайчо Трайков, Вежди Рашидов и Божидар Димитров.
Днес - 19-ти юли, непосредствено преди визитата си в австрийската столица делегацията ще посети Рим, където ще присъства на тържествено поставяне на български възпоменателни плочи в базиликата „Санта Мария Маджоре" и в църквата „Св.Св. Викентий и Анастасий", сподели Владислав Димитров.
 
Народният представител от Перник беше член и на официалната делегация, водена от председателя на парламента цецка Цачева, посетила Австрия през май.  

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.