iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Водата в пернишките фонтани пълна с химикали

Търсете разхлада в градския плаж
 
Водата в пернишките фонтани създава настроение и прохлада в горещите летни дни, но не е подходяща за къпане, уведомиха от общинската администрация.
 
Преди седмица щастливи от края на учебната година тийнейджъри обаче хвърлиха във фонтана точно срещу сградата на областната и общинската управа свой връстник. Момчетата и момичетата се забавляваха, а мъници на по три - четири години едва бяха удържани от баби и дядовци да не последват баткото.
 
В шадраваните често могат да се видят и мургави хлапаци, които търсят във водите им разхлада. Това обаче не е най-подходящия начин, за къпане си има градски плаж, припомнят от общинската управа. Водата във фонтаните се третира с препарати, предназначени за промишлени басейни. В нея се разтварят хлор и течност срещу зеленясване на водата.
 
Химикалите могат да провокират алергични реакции, като най-уязвими са децата. в градските фонтани тече електричество. В директен контакт с водата са лампите за ефектното осветление, което само по себе си означава, че мястото е опасно. От своя страна фирмата, ангажирана с поддръжката на фонтаните, умолява гражданите да не изхвърлят отпадъци в съоръженията. Най-голям проблем създават найлоновите торбички и опаковки. Защото те не само замърсяват екстериора на града, но задръстват притока към помпите./Съперник
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.