iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Бойко: Лошо е политиците да стават милионери

Бойко: Лошо е политиците да стават милионери

Премиерът Бойко Борисов не одобрява политиците, които стават милионери след като са влезли в политиката.
 
Консултантските хонорари са узаконен рушвет, заяви вчера в пернишкото село Студена премиерът Бойко Борисов на откриването на бензиностанция със заведение за бързо хранене. Той направи изказването си по повод декларираните пред Сметната палата от Ахмед Доган 1,1 млн. лв.
 
"Това е тройната коалиция. Нито имат срам, нито очи. Това е все едно аз сега да им кажа на ей тия хора тука, понеже ви оправихме документите, иначе щяха да изнесат тази инвестиция в Полша и беше много силна конкуренцията, дайте ни 100 хил. лв. Естествено, че ще ги дадат", поясни Борисов. Той допълни, че консултантските хонорари на Доган са давани със знанието на Станишев, президента и царя. Според Борисов не е е лошо, ако си станал от частник милионер, но е лошо, ако си станал от политик милионер. "Лошо е, че Доган е милионер", каза Борисов.
 
Попитан какво ще каже за замогването на своите депутати, Борисов призна, че е останал изненадан, но допълни, че тези хора идват от бизнеса и е добре бизнесът да печели. Не е лошо частниците да са милионери, лошото е политик да е милионер - или си политик и спазваш правилата, или си бизнесмен, обясни премиерът.
 
На въпроса как така депутатите успяват да спестят, а обикновените хора не могат да го направят от заплатите си, премиерът даде за пример данните на БНБ, според които от началото на годината депозитите на българските граждани в банките са нараснали със 7 млрд. лв. Част от тези пари предстои да бъдат похарчени заради очакваната инфлация в следващите месеци.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.