iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Карбовски представи "Перник в короната" на Аци

Карбовски представи "Перник в короната" на Аци

"Това, което ни убива, ни прави по-мъртви."
 
"Канибалите си викат: Ни луд ял, ни луд мирисал."
 
"След като има Иран и Ирак, защо няма Камерун и Камерук?!"
 
"Как ми липсва някой, но не го познавам..."
 
„Прадедо ми е имал прагадже"
 
„Най ме е яд, че не съм измислил думата *ур".
 
„Всичко е на нервна почва, а нервната почва е чернозем"
 
„Сексът убива желанието за стрес"
 
„Ебана държава, секси народ"
 
„ Как съм?!!" - SMS от Аци до Карбовски.
 
Тези и други прекрасни перли с пернишки привкус можеха де се чуят в „Склада" на столичната ул. "Бенковски", превърнал се в арена за литературни четения в петък вечерта.
 
Там в неформална обстановка бе представена най-новата sms-книга на Ангел Константинов-Аци „Перник в короната".
 
Който не разбира, бавно ще умира, е предупредил в предговора на книгата Мартин Карбовски, който я представи на чаша бяло вино и малко аЦоциации.
Есемесната поезия е измислена от дебело дете, което обича да пие. Тя е отвъд банализмите и задължителностите. Остава неразбираема за профаните и несвободните. Може би и Непознатите. Но остава чиста и свята като момент на театър, с много болезнени хора, прах и реплики в него. Скуката, Дяволът, Глупците, Адекватността към свинщината, Съобразяването с етикета на обикновените - тия неща Ангел е прегазил с мощното си тяло и е минал отвъд. Където невинността непоносима е. Смешен човек. Лаконичен дявол. Перник в короната на Свободата, както я разбираме.  Дете на деца от Наоколото, което понякога е и наше. (Мартин Карбовски)
Ангел Константинов е. Трябва да го срещнете, да ви пробърбори нещо бързо и да се влюбите. Невинността, с която той като кентавър посреща живота, е непосилна за другите, за нас. Последният шанс на човечеството да бъде честно със себе си е Ангел. Неговият начин. Дори и начина, по който ползва технологиите. Телефон за чупене на орехи.
 
 
Аци - 1969 г. Перник. Завършил пета вечерна гимназия с добър 4. Започва като чирак към Задругата на майсторите още на 15-годи
След това работи към "Озеленяване", където с ентусиазъм полива нощните градинки, боядисва пейки и един ден, подгонен от ядосан стършел, след инцидент с отсичането на изсъхнала топола край запустяло лятно кино, напуска и тази работа. Следва редуване на сервитьорство, сценичен работник в музикалния театър и салат-майстор в писателския клуб на "Ангел Кънчев".
След завършване на "нощното образование" бива приет в Софийския богословски факултет, откъдето е прехвърлен в Духовната семинария - Загорск - Русия. Там, но в Москва, в същото време текат снимки по филма "Стрелящи ангели", чийто сценарий е вдъхновен от негови юношески разкази.
Прекъсва духовното си образование поради теснотата на манастира, завръща се в София и започва да пише новините за предаването „Ку-ку", като успоредно с това осъвместява и списването на порно-вестник "Мираж". Следват работа като сценарист в предаванията "Каналето", "кръстник" на предаването "Хъшове", след това в "Пирон", "Шоу-Такси", телевизионния вариант на кинопрегледите - "Мозайка", "Шаш", "Сладко отмъщение", един от създателите на "Господари на ефира" и други медийни смешки! Понастоящем сценарист в "Комиците".
Участвал е с "подръчна" литература в нашумелите сборници "Троица" и "Антология на живите" на групата Literatura-Dictatura.
 
Снимка Люлин Стаменов - Звездното трио - Ангел Константинов, Тома Марков и Мартин Карбовски, представиха "Перник в короната" с много шеги и закачки.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.