iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Поетеса от Перник с награда в национален конкурс

Поетеса от Перник с награда в национален конкурс

Втора награда в раздел поезия спечели пернишката поетеса Първолета Маджарска в Националния литературен конкурс за разказ, стихотворение, краеведска и родоведска публикация. Той е организиран по повод 10-годишнината от създаването на Дружество на краеведите "Отец Павел Атанасов" - Добрич, и 10-годишнината от създаването на издателство "Матадор-74".
 
Културното събитие се е провело под егидата на кмета на Община Добрич  Детелина Николова.
 
Пернишката поетеса Първолета Маджарска е участвала в конкурса със стихотворенията : " Кожа на тъпан площадът е", "Като дете се къпех със слънчева вода" и "Дядо къса пъпешите златни от бостана".
 
По време на честванията по повод годишнината на Дружеството на краеведите "Отец Павел Атанасов" се е провела юбилейна научна сесия „10 години в служба на Добруджа", в която с лекции са се включили историци от Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий".
 
Отпечатан е специален брой на сборника „Краезнание", който е единственото по рода си издание в страната. Този път той е посветен на изследвания за семейството на отец Павел Атанасов, на паметниците на герои в Добруджа, както и на 70- годишнината от присъединяването на Южна Добруджа в пределите на България.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.