iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Сините дърпат стола на зам. областните управители

Сините дърпат стола на зам. областните управители

Синята коалиция се прицели в заместниците на губернаторите, стрували на данъкоплатеца по 60 бона годишно.
 
Настояваме за спешна и компетентна административна реформа. По този начин могат да бъдат спестени поне 300 млн.лв. до края на годината. Това заяви на пресконференция през седмицата съпредседателят на Синята коалиция Мартин Димитров. Той посочи като конкретен пример зам. областните управители, всеки от които струвал на данъкоплатците около 60 хил.лв.годишно.
 
Съществуват много агенции и служби, които могат да бъдат престуктурирани. Има дублиране на бюджети и на правомощия, посочи Мартин Димитров.
Синята коалиция внесе свои предложения за промени в актуализацията на бюджета за 2010г. „Не е редно България да е единствената страна, член на Европейския съюз, която прави актуализация на бюджета, за да увеличи разходната част и дефицита. Втора такава държава няма. Това трябва да бъде променено, затова и предлагаме много сериозни мерки за спестяване на разходите", заяви по този повод Мартин Димитров. .
От Синята коалиция настояват да бъдат съкратени разходите на МВР с 25 млн. лв. като тези пари се вземат от прекомерното подслушване.
Искат още и всеки месец министерствата да публикуват разходите си на своите интернет страници.
 
Обявяват се категорично за това държавните служители да поемат плащането на осигурителните си вноски, както всеки български граажданин прави това.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.