iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Телата на геймърите са като на 60-годишен пушач

Телата на геймърите са като на 60-годишен пушач

Дали наистина компютърните игри могат да се считат за спорт - това решил да разбере един университетски професор, който с научни методи потърсил еднозначен отговор на въпроса.
 
Доминик Микълрайт от Университета в Есекс провел серия тестове на физическото и психологическото състояние на геймъри и го сравнил с това на реално спортуващи хора.
 
Изследвайки геймърския елит в региона, Микълрайт установил, че един "средностатистически" 20-годишен заклет геймър, който прекарва 10 часа на ден в игри, се отличава с аеробно ниво и качество на дробовете, съпоставимо с това на 60-годишен пушач, който пали цигара от цигара.
 
"Човек на тази възраст би трябвало да изглежда по-добре, но навярно това са рисковете на професията геймър, който може да прекарва по 10 часа дневно пред екрана", казва ученият.
 
Изследването на Микълрайт показало още, че има показатели, по които тези хора са ненадминати. Времето за реакция, например. Общите им двигателни умения и рефлекси изглеждат първокласни. Емоционално показват малка склонност към депресия и като цяло се харесват./.thrillldrillls.com
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.