iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Държавата прилапва областната болница в Перник

Държавата прилапва областната болница в Перник

Областната болница в Перник става все повече държавна. След заседание на Общото събрание от миналата седмица държавата е увеличила своя дял в капитала на МБАЛ "Рахила Ангелова" с още 350 000 лв. Така нейният дял нараства от 64 на сто на над 66%.
 
Представителят на Община Перник в общото събрание д-р Мария Маринова е пропуснала заседанието. Причината е в писмото с известието за събранието, което  пътувало месец и пет дни от партера до втория етаж на общинската сграда в Перник. Това съобщи председателят на Общинския съвет Добри Митрев на последната общинска сесия и попита кмета как е възможно това да се случва, след като МБАЛ е уведомила администрацията в надлежния срок. Д-р Маринова трябваше да получи мандат за нашата позиция, обясни председателят.
 
Това е втори случай, в който Общинският съвет не е е бил уведомен навреме за събранието на акционерите на здравното заведение. Ситуацията е аналогична на тази от миналата година, когато Общината отново пропуснала акционерската сбирка и когато отново е бил увеличен капиталът на лечебницата.
 
Грешката е на администрация и виновните ще бъдат санкционирани, каза кметът Янакиева. Тя обясни, че зам. кметът Иван Джегалски не знаел какво да прави с поканата, която кротко почивала на бюрото му.
 
Решено беше на следващо заседание да се поиска увеличаване на капитала на пернишката областна болница и с делът на Общината с около 150 000 лв.
 
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.