iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


266 000 лв. са собствените приходи на Община Трън

266 000 лв. са собствените приходи на Община Трън

266 000 лв. са собствените приходи на Община Трън от началото на годината, съобщи кметът Станислав Николов. Сумата възлиза на около 40 % от приходите, които се очаква да постъпят в хазната до края на 2010 г.
 
Средства постъпват в общината най-вече през първото 6-месечие на годината, след това събираемостта на данъците намалява значително, обясни Николов.
 
„90 % са хората, които си плащат задълженията. Това значи, че може да очакваме постъпления от още около 10 % от данъци", каза още кметът и добави, че очакванията му са до края на годината да се изпълнят 50 % от предвиденото в бюджета.
 
Постъпленията към момента са по-малко в сравнение със същия период на миналата година. Тогава парите са били с около 20 % повече. Според градоначалника причината за това е икономическата криза и затрудненото финансово състояние на голяма част от жителите в общината.
 
За да се стимулира заплащането на данъците от общината са въвели отстъпка в размер на 5 % за тези, които изплатят задълженията си през първите 3 месеца на годината.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.