iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Пускат бусовете до Дрен през центъра на Перник

Пускат бусовете до Дрен през центъра на Перник

Бусовете, които обслужват автолинията между Перник и радомирското село Дрен, вече ще минават през центъра на Перник.
По предложение на пернишката общинска администрация решение за това е взела Областната междуведомствена комисия по транспорт на заседание днес. Курсът ще се изпълнява по вътрешноградската магистрала със спирки: „Шахтьор", „Иван Пашов", „Тева", " III -та поликлиника", „Банята" и „Бучински път".
Поради удълженото време за пътуване по вътрешноградската магистрала, часът за връщане от Мали Дрен за Перник се променя от 9.00 на 9.10 ч. ( сутрешен курс) и от 18.00 на 18.10 ч. ( вечерен курс).
Членовете на комисията решиха и ДАИ да упражнява по-системен контрол на линията заради сигнали на граждани за нередовното изпълнение на курса от превозвача.
Кметът на община Трън Станислав Николов е поставил въпрос за припокриване на линии от квотата на община Перник и община Трън и заявил, че е необходимо по-голямо прецизиране на движението. След съгласуване, Комисията ще разгледа постъпилите от двете общини писмени предложения.
Областната междуведомствена комисия по транспорт е приела правила за организацията и дейността си. Заседанието е ръковедено от зам. областния управител Георги Шарлачки. В нейната работа са взели участие представители на общините, ОПУ, ДАИ, браншовите организации.
 
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

На тази дата в миналото

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.