iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Откриват неделно училище в храм

Откриват неделно училище в храм

Неделно училище за деца отворя врати през лятото в храма „Св.вмчк.Георги Победоносец"-с.Мърчаево (в близаст до пътя за Рударци). Инициативата е получила благословението на Светата Софийска Митрополия. Заниманията са предназначени за деца от 6 до 9г. и от 10 до 13г. и ще се водят от презвитерата Жоржета Илиева, която е богослов с педагогическа практика.
 
Заниманията ще се провеждат всяка неделя от 10.30 до 11.15ч. и от 11.30 до 12.15 в комплекса на енорийската църква. Училището и учебните пособията са безплатни. Програмата включва изучаване по важните събития от Стария и Новия Завет, обяснения за големите църковни празници, кратки понятия от богослужението.Ще бъдат вкючени кратки поклоннически пътувания, изучаване на църковни песни.
 
Основната цел на Неделното училище е да запознае децата с истините на православната вяра по разбираем и достъпен за тях начин.. При разглеждането на отделните теми децата ще бъдат стимулирани да вземат активно участие с излагане на своята нравствена оценка. Преподавателят ще прави връзки и с настоящата действителност и актуалните за тях проблеми.Тази практикаще помогне на децата да се включват и приобщят трайно в живота на православната църква, ако имат желание за това, но и да избегнат пагубните примки на сектите, наркоманията и агресията и да станат достойни хора за радост и утешение на родителите си, коментираха от църковното настоятелство при храм „Св.Георги".
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

На тази дата в миналото

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.