iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Авария на водопровод наводнява мазета

Авария на водопровод наводнява мазета

Авария на главен водопровод наводнява мазетата на къщите на улица „Бачо Киро" в Перник. Проблемът обаче не може да бъде отстранен, защото тръбата се намира в частен имот, а до там няма достъп, съобщи ТВ Кракра.
 
Месеци наред питейна вода блика от главен водопровод, служители на ВиК са работили многократно до отсраняване на аварията. Оказа се, че главният водопровод се намира в частен имот. Собствениците на двора не са и подозирали, че там е разположена тръбата. Тя обаче е на повече от 30 години, напълно амортизирана и аварира често. От ВиК са идвали специалисти и са работили до отстраняване на повредата. Сега имат още работа, но собствениците на имота в момента не ги допускат в двора си. Причината е, че предишния път са направили изкоп, дълбок 4 метра и основите на къщата са поддали.
 
Директорът на ВиК Перник Искра Златанова пък има друго обяснение. Собствениците на имота не допускат служителите на дружеството в двора си с несериозни оправдания. От ВиК са в готовност да работят до окончателното отстраняване на аварията, Искра Златанова ни увери, че са в синхрон със специалисти от община Перник и когато получат достъп до мястото, веднага ще направят оглед и ще изготвят проект за решаване на проблема.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.