iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


SOS - Детското селище в Дрен стана на 15 години

SOS - Детското селище в Дрен стана на 15 години

SOS -Детското селище в радомирското  село Дрен отпразнива своя 15 годишен рожден ден с много приятели, съмишленици и дарители вчера.
 
Празникът откри националният изпълнителен директор на SOS - детски селища в България Пламен Стоянов. Той благодари на всички присъстващи за подкрепата, любовта и съпричастността към каузата да се даде шанс на децата да изживеят по-пълноценно детство в семейна среда, обгрижвани от SOS - майки.
 
За майките имаше специални грамоти и подаръци и заслужени аплодисменти.
 
Популярната актриса Елена Петрова беше избрана за новия посланик на добра воля на детското селище. Тя пое щафетата от своята колега Силвия Лулчева и обеща да продължи мисията с любов и отговорност.
 
Домакините и гостите бяха поздравени със специална програма от децата от SOS - детски селища в град Трявна. Възпитаниците в Дрен също показаха своите умения на сцената и предизвикаха много слънчеви усмивки и сърдечни поздравления. Те бяха подредили изложба от оригинални предмети, направени от дърво и хартия с много детско въображение.
 
Своя синовен поклон и благодарност за грижите и топлотата, които е получил, изрази първият малък жител на SOS - детски селища Симеон Симеонов. Той вече е 20 г. младеж и е първокурсник в УНСС - специалност „Икономика и бизнес". Мони развълнувано сподели, че основен двигател винаги е била вярата в него, любовта на мама и така важното за всяко дете „АЗ МОГА" внушение, което му помага в трудностите.
 
Специални гости на тържеството бяха народният представител от ПГ на ПП ГЕРБ Галина Банковска - зам. преседател на парламентарната комисия по образование и наука, Светлана Ангелова - член на парламентарната комисия по труда и социалната политика, председателят на Агенцията за закрила на детето Надя Шабани, зам. областният управител на Перник Радослав Йорданов, главният секретар на област Перник Цветана Пиралкова, Валентин Михов, кметът на село Дрен Цветан Азманов.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.