iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


БСП-Перник отпразнува 102-ия си рожден ден - снимки

БСП-Перник отпразнува 102-ия си рожден ден - снимки

Младите вярват в ценностите и идеите на социалистическата партията, стана ясно на празнично събрание по повод 102-та годишнина на организираното социалистическо движение в Перник. Членове и симпатизанти на БСП отбелязаха рождения ден на организацията с празничен концер в Мемориала на миньорите в центъра на града на 16 юли 2010г. в ранния следобяд под палещо слънце.
 
Приветствие към учстниците отправи лидерът на партията Ненко Темелков. Той благодари на всички за това, че съхраняват и разпространяват лявата идея във времето и посочи значимостта на всеки редови член.
 
Доц. Спаска Зафирова се обърна към своите съмишленици с думите: „Всички сме горди, че сме наследници на партия, която повече от един век с чест и достойнство присъства в историята не само на пернишкия регион. Ние знаем, че богатството на една нация са хората. А тук са се родили и се раждат изключителни хора, оставили значима следа в нашия живот, в нашите емоции, в нашия морал. Един град може да стане известен, прославен, когато поеме славата на своите граждани. Какво би бил днес Перник, без хората, които живяха, работиха, бориха се и дадоха живота си за едно по-справедливо общество? Колко щяха да са чули за Перник, ако те не бяха го увековечили със своите битки, със своята саможертва и самоотвержен труд".
 
В памет и с признание към създателите на партията от Перник, Зафирова допълни: "Отдавна е казано, че със смъртта на близък съратник, близък другар и приятел нещо и в нас умира, но споменът, примерът, заветът - остават завинаги. За това и днес те са живи в нашите сърца и души. Ако днес биха могли да бъдат сред нас, биха ни дали прошка за несбъднатите си мечти, за заблудите и илюзиите, за съмненията и грешките, които съпътстваха живота ни. Но социалистите винаги се изправят и тръгват в битка за осъществяване на идеите си. Идеите са като звездите. Дори и да ни ги достигаме, винаги чертаем пътя си по тях.В заключение доц. Зафирова каза , че рожденият ден на Българската социалистическа партия, първата политическа сила в Перник, с най-дълга и славна история, ни вдъхновява да продължим да работим и да докажем, отново, че сме най-отговорната партия , партия която носи най-светлите идеи, родени от човечеството.
Членът на опертивното бюро на Младежкто обединение в Перник Николай Николаев честити празника на своите съпартийци и им благодари, че му е дадена възможността да работи с хора, които са еталон в живота му, хора с идеи и качества. Ники каза още, че:"Ако сме изгубили последните избори, значи, че сме загубили малко; ако сме изгубили доверието-сме изгубили много, но ако загубим вярата си, значи сме загубили всичко! Въпреки загубата младите хора не се отказаха от членство в БСП. Отговорът според младежа е, че вярват в ценностите и идеите на партията, защото всичко друго според младите е преходно; защото вярват, че истината и правдата ще възтържествуват. Защото, продължи Ники социалистическите идеи не се обясняват, а се усещат. Те са вечни, каза той в заключение. От името на Младежкото обединение той декларира, че младите в БСП имат амбицията и потенциала да продължат пътя на своите предшественици.
На тържественото отбелязване на годишнината присъстваше кметът на Перник Росица Янакиева, членовете на партийното ръководство д-р Симеон Василев, д-р Александър Алексиев, Иван Димитров и др., както и много членове и симпатизанти на левицата. Те бяха поздравени от вокална формация "Лира", сдружение "Хоро", малките певци Моисей и Сандра и балетно студио към Общински младежки дом - Перник, вокална група "Колорит" към читалище "Елин Пелин". Специален гост на тържеството беше и народната певица Янка Рупкина, която поздрави всички присъстващи със свои изпълнения./ bsp-pernik.info
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.