iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Обвиняват скандален общински чиновник в конфликт на интереси

Обвиняват скандален общински чиновник в конфликт на интереси

След като бе изхвърлен от ВиК Перник, бившият шеф на дружеството - Камен Каменов бе подслонен в Община Перник, където отново буди гнева на перничани. Наши съграждани ни алармираха за бездействие на общинската администрация и потенциален конфликт на интереси, в който е замесен скандалният чиновник.
 
Публикуваме пълният текст на писмото, получено на пощата ни, без редакторска намеса:
 
Поводът, по който се обръщам към Вас е следният: Живея на улица 17-та в пернишкия квартал”Рудничар”. На тази улица живеем 60 домакинства. Улицата не е ремонтирана повече от 20 години, не е асфалтирана и няма канализация. На 08 март т.г. внесохме жалба, подписана от представители на 46 домакинства, в която настоявахме на 17-та улица да бъде изградена канализация и да бъде асфалтирана. В няколко разговора с инж. Лилия Пънтова от община Перник ни бе обяснено, че имат отказан проект от Министерството на околната среда и водите и няма средства, за да удовлетворят исканията ни.
 
В началото на май на улицата ни бе разстлана скална маса/огромни скални късове!/ за подсушаване на улицата. От общо 190 кв.м. от 08 юни започнаха строителни дейности,средствата, за които щели да покрият едва 40 кв.м от общо 190-те. До 16 юни работата трябвало да приключи.Инж.Камен Каменов от община Перник категорично заяви,че общината няма достатъчно средства и изграждането и асфалтирането на цялата улица щяло да се случи когато има пари-след година, две. Шеф на фирма”Хидрострой”-Перник, която ще извърши тези ремонтни дейности е съпругата на г-н Каменов…. Според нас, живущите на ул.17-та на пернишкия квартал „Рудничар” ще чакаме още 20 години, за да изгради общината останалата част от 150 кв.м.! Вероятно действията на общинските власти са продиктувани от предстоящите местни избори.
 
Молим за Вашата намеса, за да бъде изградена канализацията и да бъде асфалтирана цялата улица. В противен случай след изкопните дейности не се знае каква вода ще пием и ще газим!

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.