iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Отлагат за септември делото за загиналия на кариера Веско

Отлагат за септември делото за загиналия на кариера Веско

Делото за смъртта на 24- годишният перничанин Веселин Първанов, загинал на кариера над радомирското село Стефаново след новогодишен банкет през 2009г. ще продължи през септември. На заседание вчера пернишките магистрати изясниха подробности по злополучния случай.
 
Банкет в чест на новата 2009-та година на кариерата разпоредил бригадирът на смяната. Към 23.30 часа на 31 декември, самоубилият се няколко месеца по- късно Борис Янков, наредил на работниците да спрат работа и да отидат във фургона да празнуват. Купонът продължил докъм 5.30 часа. Това стана ясно при разпита на колегите на покойния Веселин на съдебното заседание вчера.
 
"Имаше ракия. Пихме много. Понеже започнахме да обсъждаме и да спорим за работата, към 5.30 часа шефът нареди, да запалиме машините", обясняваха работниците от смяната, почти всички вече бивши.
 
Според съдебно- медицинската експертиза причината за смъртта е прегазване. То е станало през гръдния кош и корема, като тялото е лежало по гръб, е заключението на съдебния лекар.28-тонната фадрома, минала през Веселин, е била с дефект. Палели я по двама души. Единият в кабината въртял ключа, другият впръсквал спрей на въздушния филтър, обясняваха работниците. Повредата не била нова- фадромата се палела по този начин пет- шест месеца преди трагедията.
 
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.