iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


В Трън борят безработицата със субсидирана заетост

Новини за Перник от iPernik

Намаляване на безработицата с около 70% предвижда за тази година община Трън. Това ще стане чрез субсидирана заетост след защитени проекти по различни програми. Без работа в региона са около 23 на сто от хората. През Бюрото на труда тази година да месец май ще има около 500 назначени, съобщи кметът Станислав Николов.

Планира се да бъдат назначени на работа около 350 пътни строители и озеленители. Те ще преминат през 3-месечно обучение, след което ще бъдат назначени на работа за 1 година, поясни кметът. Освен това на 4-часов работен ден са назначени 120 човека за аварийни дейности, около 50 човека ще бъдат назначени за домашни помошници и лични асистенти. В момента в Трън се изгражда Център за обществена подкрепа. В него ще работят около 19 човека, а други 12 ще бъдат назначени в Центъра от семеен тип за възрастни хора.

Съкращения на общински служители няма да има, уверява кметът. Той се надява  2011-та  година да бъде по-успешна за общината във финансово отношение, тъй като бюджетът е същият като предходната година. Благодарение на антикризистните мерки, изразяващи се в пускането на служители в неплатен отпуск или спиране на уличното осветление на общината, са спестени 50 000 лв. в края на годината.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.