iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Биг Брадър с пет очи в Трън

Новини за Перник от iPernik

Пет камери са монтирани в централната градска част на Трън. Това каза за “Фокус” кметът Станислав Николов.


Идеята е с времето системата за видеонаблюдение да се разрива, до края на годината със сигурност обаче няма да бъдат монтирани нови камери поради липса на финансов ресурс. Около 5000 лева струва създадената система за видеонаблюдение.


Николов обясни, че след монтирането на камерите общата престъпност в общината е намалявала. Тъй като камерите обхващат входа и изхода на града, е възможно да се наблюдават влизащите и излизащи от града автомобили. Така, ако чрез съответния автомобил е извършено престъпление, установяването на нарушителя впоследствие става по-лесно. Бъдещата идея на общинското ръководство на Трън е да се монтират още камери, които да обхвата целия главен път. За целта ще са необходими около 20 000 лева, които да края на годината е невъзможно да бъдат осигурени.


„С този бюджет това не е възможно. Ако бюджетът не се актуализира, тази година ще бъде същата като миналата - с лишения, със свиване на разходи, спиране на улично осветление и т. н. Бюджетът не трябва да се дава по население, никой не предвижда това, че бюджетът трябва да се определя съобразно територията, тъй като в дадено населено място да живеят и 5 души, но те искат нормално обслужване - почистване на снега, извозване на сметта, направа на водопроводи, т.е. всички условия за нормален живот”, заяви Николов.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.