iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Стара планина пада от Сами-М?

Новини за Перник от iPernik

Марката „Стара планина” пада от номенклатурния лист на пернишката фирма „Сами-М”. От неделя продуктите по спорния стандарт слизат от машините на месопреработвателното предприятие, съобщава Градски вестник.

Решението ни е окончателно, категоричен е собственикът на фирмата Антон Костадинов. „Преди да се прави нещо, трябва да бъде добре обмислено, а тези стандарти бяха създадени само за 6 дни”, коментира отново той.

 „Продукти с чиста формула ще има”, каза още Костадинов. Мислено е за собствена марка, която може да е и „Голо Бърдо, и „Витоша”. Преди да се появи на пазара обаче, всичко ще бъде добре преценено.

 Продуктите на „Сами-М” се произвеждат от стандартни индустриални заготовки, произведени в първокласни фабрики в Европа. Влага се и възможно най-доброто на пазара сред подправките, уверяват от предприятието.

„Сами-М” беше сред четирите фирми, които земеделският министър Мирослав Найденов набеди, че слагат соя в продуктите с марка „Стара планина”. Експертизи в Германия доказаха обратното.

Така след като „Сами-М” не можа да отпадне от списъка с лицензирани фирми да правят „Стара планина”фирми, „Стара планина” пада от „Сами-М”.

В момента фирмата участва с представителен щанд на международното специализирано изложение за месо, месни продукти и съпътстващи месната индустрия дейности  „Месомания”.  Изложбата е от 10 до 13 ноември 2010 г. в Интер Експо Център – София и се организира от Асоциацията на месопреработвателите в България с подкрепата на Агенция Булгарреклама. В срещи с колеги, клиенти и партньори Костадинов ще обсъди бъдещи планове.

Възможно е все пак намеренията за отказ от продукти  с марката "Стара планина"  да претърпят промяна заради обща политика в бранша. В петък се събира Общото събрание на Асоциацията на месопреработвателите в България и там темата със стъндартите също ще бъдуе обсъждана.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.