iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Ще има ли пари за ремонт на детското отделение в пернишката болница?

Новини за Перник от iPernik

Проблемното детско отделение на Многопрофилната болница за активно лечение „Рахила Ангелова” в Перник вече е на вниманието на новия здравен министър д-р Стефан Константинов. Това съобщи директорът на здравното заведение д-р Вяра Церовска.

На съвещание при министъра по повод пререгистрацията на болниците, на което са участвали шефовете на всички областни болници, д-р Церовска обяснила, че приоритет № 1 в момента за пернишката болница е основната реконструкция на помещенията.

Обяснимо, за това са нужни много пари, а болницата няма как да ги задели от собствения си бюджет.

Направена е постъпка да се кандидатства с проект по транс-гранично сътрудничество, като е намерен партньор в лицето на болницата в сръбския град Димитровград (Цариброд). Тези процедури обаче са бавни и тромави.

Още с постъпването си като директор на пернишкото болница през октомври миналата година д-р Церовска е направила необходимите постъпки за лекуването на детското отделение.

Когато в Перник беше предната здравна министърка д-р Анна-Мария Борисова, нейният асистент на място видя дереджето на отделението.

Сега министър Константинов се ангажирал насериозно да помогне и обещал да мине през болницата в Перник. Това вероятно няма да е трудно, защото той поддържа връзката си Кюстендил, където беше гинеколог.

Това е новата надежда за Детското в Перник, което е в окаяно състояние. Н

Наскоро майки повдигнаха темата в социалната мрежа Фейсбук и направиха там група в подкрепа на отделението. Едва ли обаче само със зов за помощ нещо може да се промени. Х

Хората, които са виждали мизерните условия се питат защо ремонтът на тези помещения не е бил по-важен от фасадата и малката част от покрива, например или от сградата на старата поликлиника, или даже от хосписа на болницата, който е на половин етаж в сградата на бившата Минна болница и несе използва пълноценно. / Градски вестник

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.