iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Шофьори внимавайте! КАТ мести камерите на пътя

Новини за Перник от iPernik

Полицията започва да мести камерите по пътищата, за да може да бъде осъществяван по ефективен контрол върху водачите, които карат с превишена скорост. 



В момента камерите, с които КАТ разполага, са 15, а местата, на които могат да бъдат поставени, 30. Решението за преместване ще вземат регионалните дирекции на МВР.

От КАТ имат идея ако бъде създаден фонд, в който да влизат средствата от глобите за превишена скорост, част от тези пари да отидат за закупуване на още камери. Това обаче ще стане факт само, ако новият Закон за движение по пътищата бъде приет от парламента. За момента от полицията са решили проблема с недостатъчния брой камери като ги местят на различни места по пътя.

Има 30 места, на които може да има камери, а камерите са 15. В момента те са под ръководството на регионалните дирекции, така че по тяхна преценка могат да бъдат местени там, където са инсталирани тези т.нар. кутии, в които се поставят камерите.

От КАТ обявиха, че за момента няма идея за ново увеличение на глобите освен това заложено в новия закон, който трябва да бъде приет през 2011 г. /Дарик/


 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.