iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Черно море победи с 3:0 Миньор, двете агитки се бият

Новини за Перник от iPernik

Отборът на Черно море победи с 3:0 Миньор Перник в мач от 14-я кръг на А група. Двубоят се игра на стадион „Тича” в морската столица. Попаденията за домакините вкараха Марко Тиаго, Даниил Ратников и Румен Николов.

И този мач обаче не се размина без неприятни сцени, като в средата на второто полувреме двете агитки се опитаха да стигнат една до друга, за да демонстрират мъжеството си. Неприятните случки обаче бяха избегнати след намесата на полицията.

Началото на срещата започна изключително вяло, като още при първото по-опасно положение падна и първият гол. Това се случи в 32-та минута на мача. Марко Тиаго откри резултата след груба грешка на Ивайло Иванов. При центрирана топка в наказателното поле, вратарят не бе много убедителен, изпусна топката, футболист на Черно море стигна до нея, стреля слабо, но Тиаго, който нахлу отляво я довкара отблизо. Десет минути по-късно при следващата ситуация и груба грешка на защитата на Миньор Перник се стигна и до втория гол в мача. Адемар открадна топката пред наказателното поле, намери Даниил Ратников, който от точката на дузпата вкара за 2:0. Още на почивката гостите опитаха да променят резултата, наставникът на Миньор направи две смени, като пусна в игра Траянов и Петров, но и това не доведе до желания развой на събитията. Въпреки това гостите на няколко пъти имаха шансове да намалят резултата, но при две от положенията Данчо Тодоров не намери начин да преодолее вратаря Илко Пиргов. В 70-та минута се стигна до неприятни за гледане моменти, които за съжаление започнаха да се превръщат в типични за родните стадиони. Фенове на Миньор и Черно море се втурнаха едни към други, провокирани от една невърната топка от агитката на гостите. Привърженици на Миньор се качиха върху оградата, отделяща двете агитки. Единствено тези ограждения успяха да предотвратят да не се стигне до по-неприятни моменти. Полицията също се намеси, за да се избегне насилието между двете групи с фенове. Секунди, след като страстите бяха укротени, падна и третият гол в мрежата на Миньор Перник. В 73-та минута Румен Николов навлезе в наказателното поле, опита центриране, защитник на гостите обаче вместо да изчисти, му върна топката и той с точен удар отблизо направи резултата 3:0. До края на мача двата тима просто доиграха срещата, без да затруднят особено вратарите под двете рамки. След загубата Миньор остава в зоната на изпадащите тимове – 15-о място с едва 9 точки от началото на шампионата. Черно море пък е на 9-а позиция с 21 пункта.

Перник в мач от 14-я кръг на А група. Двубоят се игра на стадион „Тича” в морската столица. Попаденията за домакините вкараха Марко Тиаго, Даниил Ратников и Румен Николов.

И този мач обаче не се размина без неприятни сцени, като в средата на второто полувреме двете агитки се опитаха да стигнат една до друга, за да демонстрират мъжеството си. Неприятните случки обаче бяха избегнати след намесата на полицията.

След срамната загуба преди седмица с 0:4 от Калиакра Каварна, днес „моряците” измиха неприятния привкус с успеха над състава, воден от Стойчо Стоев. Началото на срещата започна изключително вяло, като още при първото по-опасно положение падна и първият гол. Това се случи в 32-та минута на мача. Марко Тиаго откри резултата след груба грешка на Ивайло Иванов. При центрирана топка в наказателното поле, вратарят не бе много убедителен, изпусна топката, футболист на Черно море стигна до нея, стреля слабо, но Тиаго, който нахлу отляво я довкара отблизо. Десет минути по-късно при следващата ситуация и груба грешка на защитата на Миньор Перник се стигна и до втория гол в мача. Адемар открадна топката пред наказателното поле, намери Даниил Ратников, който от точката на дузпата вкара за 2:0. Още на почивката гостите опитаха да променят резултата, наставникът на Миньор направи две смени, като пусна в игра Траянов и Петров, но и това не доведе до желания развой на събитията. Въпреки това гостите на няколко пъти имаха шансове да намалят резултата, но при две от положенията Данчо Тодоров не намери начин да преодолее вратаря Илко Пиргов.

В 70-та минута се стигна до неприятни за гледане моменти, които за съжаление започнаха да се превръщат в типични за родните стадиони. Фенове на Миньор и Черно море се втурнаха едни към други, провокирани от една невърната топка от агитката на гостите. Привърженици на Миньор се качиха върху оградата, отделяща двете агитки.

Единствено тези ограждения успяха да предотвратят да не се стигне до по-неприятни моменти. Полицията също се намеси, за да се избегне насилието между двете групи с фенове. Секунди, след като страстите бяха укротени, падна и третият гол в мрежата на Миньор Перник. В 73-та минута Румен Николов навлезе в наказателното поле, опита центриране, защитник на гостите обаче вместо да изчисти, му върна топката и той с точен удар отблизо направи резултата 3:0. До края на мача двата тима просто доиграха срещата, без да затруднят особено вратарите под двете рамки. След загубата Миньор остава в зоната на изпадащите тимове – 15-о място с едва 9 точки от началото на шампионата. Черно море пък е на 9-а позиция с 21 пункта./gong.bg

Снимки

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.