iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Черен уикенд по пътищата в региона

Новини за Перник от iPernik

Черен уикенд по пътищата преживяха перничани. Двама загинаха, а четирима са ранени при четири тежки катастрофи в областта.


46-годишен жител на ковачевското с. Косача загина на място с мотопед.  Инцидентът е станал на 12 ноември, около 23,00 ч. на кръстовището за с. Ковачевци. 46-гдишния К.И. управлявал мотопед “Гарели” без регистрационни табели. Същият бил и без каска. Най-вероятно поради движение с несъобразена скорост е самокатастрофирал. Трупът му е закаран в съдебна медицина Перник за аутопсия. Взета му е кръвна проба за алкохол и е образувано досъдебно производство.


 50-годишен перничанин пък издъхна като пътник в катастрофирал автомобил.  На 13 ноември, около 16,00 ч. в района на радомирското с. Прибой  възникнал пътен инцидент между Опел “Корса”, управляван от 65-годишната Е.В. и мотоциклет “Сузуки”, шофиран от 31-годишния К.И. По първоначални данни леката кола отнела предимство на мотора и двете превозни средства се ударили. Загинал на място е возещия се в опела А.Л./50 г./, а моториста е бил настанен в реанимация на МБАЛ “Р. Ангелова” гр. Перник. На двамата водачи са взети кръвни проби за алкохол.


14-годишно момче управлявало мотопед  е пострадало, удряйки се в лек автомобил. Инцидентът е станал на 12 ноември, около обяд.  Мотопед “Сузуки”, управляван от непълнолетния и неправоспособен А.С./14 г./ от гр. Перник, поради движение с несъобразена скорост, се ударил в паркиран пред жилищен блок на ул. “Луганск” лек автомобил. В резултат на сблъсъка е пострадало момчето, което със счупени китки на ръцете. Взето е отношение по Закона за движение по пътищата.


Двама са ранени при пътнотранспортно произшествие в пернишкия кв. “Изток”. Инцидентът е станал на кръстовището на улиците “Ю. Гагарин” и “Бучински път”. Лек автомобил “Ауди”, управляван от 35-годишния Ю.А., след отнемане на предимство, реализирал пътнотранспортно произшествие с лек автомобил “Опел Кадет”. Водачът на опела В.Д./41 г./ и спътникът му В.С./50 г./ са закарани в МБАЛ “Р. Ангелова” гр. Перник и след оказана им медицинска помощ са били освободени. По-късно 50-годишния мъж е отишъл отново за преглед в болницата. При изпробване водача на аудито за алкохол, са били отчетени 1,77 промила.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.