iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Чакат решение на кабинета за имуществото на синдикатите

Новини за Перник от iPernik

Проблемът с отдаденото за безвъзмездно ползване имущество на синдикатите ще решават областните управители на среща с главния секретар на Министерски съвет Росен Желязков. на нея ще се търси изход от старото постановление от 1999 година, което е дало на КНСБ и "Подкрепа" сградите на бившите профсъюзи. Постановлението е с изтекъл срок на действие, но от неговите облаги все още се ползват двете синдикални организации.


В Перник те ползват Синди без да имат реално подписан договор с областната управа. такъв им е предложен през 2006 г. за 10 годишно ползване, но така и не е подписан. В омента сме им предоставили документ, но те не го подписват заради клаузи, които не приемат, обясни губернаторът Иво Петров. Преди време проверка от Сметната палата откри нарушения в даденото за ползване от синдикатите държавно имущество. Проверяващите поискаха отношенията между двете страни да станат законни.


В момента синдикатите прибират наема от магазините на партера на Синди. Търговци се оплакват от високи наеми, но реално нито една официална жалба няма подадена в областната управа.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.