iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Ученици от Перник се окичиха с медали след Коледно състезание по математика - снимки

Новини за Перник от iPernik

76 ученици, които си падат по математиката и решаването на задачи, вчера получиха награди за отлично представяне  в Коледното състезание по математика, което се проведе  за първи път и в Перник.45 от тях се окичиха и със златни, сребърни и бронзови медали.  

Четирима от младите математици  – първокласниците Калоян Цанков от училище „Д-р Петър Берон” и Милослав Мирчев от училище „Св. Иван Рилски”, както и Петър Павлов – десетокласник от езиковата гимназия и Михаил Тодоров от столично частно училище  бяха блестящи в представянето си и събраха максималният брой точки – по 60.

Щастливи бяха и семейство Ачанови, чиито две деца бяха сред медалистите. В надпреварата по решаване на задачи участваха ученици от 1 до 12 клас  от повечето пернишки училища. Оказа се обаче, че най-много са от ГПЧЕ”Симеон Радев”. От всичките 402-ма участници пък над 40 са заобичали математиката, защото преподава Василка Гецова. Тя и  колегите й Елизабет Илова, Ваня Цветкова и Беата Маврова организираха състезанието. Първото му издание беше за Великден, а сега  - за първи път в Перник – и за Коледа.  

Състезанието беше на 11 декември 2010г. То е  индивидуално,  във формата на изпита за външно оценяване и за държавни зрелостни изпити. Децата решават по 9 задачи с избираем отговор и 1 задача с подробно решение в продължение на два астрономически часа.

Прави се от Съюза на математиците в България,  а Гимназията с преподаване на чужди езици „Симеон Радев” е партньор. Затова и нейният директор Теменужка Аначкова раздаде наградите. Тя пожела на всички присъстващи на церемонията, а и на тези които не дойдоха светли празници, късмет и успехи.

Снимки

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.