iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Туршии вдигат на крак полицията

Новини за Перник от iPernik

Компоти и туршии бомби вдигнаха на крак МВР. Борбена баба прати ченгета да гасят печката на комшия. Възрастната перничанка извикала патрулка, тъй като съседът й топлил жилището си против нейната воля и така развалил зимнината й.

 

Куриозът се разигра в пернишкия квартал "Изток". Баба Гинка живее сама в апартамент в един от тухлените блокове на улица "Благой Гебрев". Старицата трудно слизала до мазето и затова превърнала коридора си в зимник. Там струпала туршиите и държала всекидневната храна, за да пести от тока на хладилника.

 

Драмата за нея настъпила преди няколко дни, когато съседът Петър Игнатов решил, че е време да запали печка на кюмюр, за да се стопли.

 

Отоплителният уред от масово използвания тип "Циганска любов" обаче бил сложен до общата стена с жилището на бабата.

 

Тухлите се нагрели и вдигнали температурата в импровизираната изба на Гинка. Капачките на бурканите с туршийка започнали да гърмят, а хлябът на шкафа - да съхне.

 

Ефектът от неочакваната жега ядосал старицата и тя пуснала жалба в полицията, обвинявайки комшията си в тормоз.

 

Заинтригувани от необикновения сигнал, пък ченгетата с охота хукнали да проверят на място съседската война. Посъветвали човека с печката да си сложи изолация на стените, за да укроти бабата. После си тръгнали с протокол, че на практика нарушение на обществения ред не е констатирано./ Стандарт

 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.