iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


С близо 300 хиляди лв. финансират проектиране на нов водопровод и канал в Трън

Новини за Перник от iPernik

По спечелен проект на стойност 291 хил. лв. се изготвя цялостен проект на нова ВиК системата на град Трън,  съобщи кметът на общината Станислав Николов. Конкурсът за възлагане на обществена поръчка е спечелен от Дружеството по Закона за задълженията и договорите (ДЗЗД) „Хидропласт Груп" от София. Договорът е сключен на 12 октомври.

Проектът включва изготвянето на пълна техническа документация за реконструкция и разширение на съществувуващите водопровадна и канализационна мрежа в града и изработване на проект за изграждане на пречиствателна станция за отпадните води.

От Община Трън разчитат, че с реконструциите и разширенията на съществуващата водопроводна и канализационна мрежа и с изграждането на пречиствателна станция за отпадни води ще се запази чиста околната среда, ще се повишат здравно-хигиенните условия на населението, ще се подобри общинската инфраструктура за предоставяне на комунални услуги.

Интегрираният проект за водоснабдяване и канализация на Трън: реконструкция и разширение на съществуваща водопровадна мрежа; реконструкция и разширение на канализационна мрежа, изграждане на пречиствателна станция за отпадъчни води се финансира от Оперативна програма „Околна среда", съфинансирана от Ервропейския фонд за регионални развитие и Кохезионния фонд на европейската общност.

 

 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.