iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Сурвакари гониха демони в центъра на Перник

Новини за Перник от iPernik

Сурвакари гониха демони в центъра на Перник.  В ролята на добрите бяха млади сурвакари от танцова формация “Граово”., а в червено-черни демони  се превъплотиха младежи от пернишки клуб по паркур. 

Спектакълът обедини млади хора, които бяха част от проект по програма “Младежта в действие”. Чрез проекта участниците бяха накипрени в костюми, които помогнаха за пресъздаването на идеята за борбата между доброто и злото.

По време на проекта “Кукери и демони” бяха заснети отделни кадри от работата на отделните групи, както и финалния спектакъл. Накрая всичко това ше бъде обединено в аудиовизуален продукт, наречен “Другите млади”.

В продължение на три месеца, организирани в работни групи на открито, младежите работиха  за развитие на умения  в областта на паркур, волейбол, хек, графити и брейк.

Всяка работна група предава знания на елементарно ниво за всички пожелали да се включат, обясни ръководителят на проекта Георги Петров. 

Място за заниманията е бил градския парк и терените около Двореца на културата.

С проекта имахме възможност да запознам нашите съграждани за една по-различна представа за културата на младите хора от града, каза още Георги.

По време на заниманията се събират надъхани млади хора. Като партньор е привлечена  и Община Перник.

Ръководителят на проекта беше категоричен, че програмата “Младежта в действие” е помогнала за активен диалог и за по-доброто бъдеще, както и за полагането на ефективни действия за развитието на младите хора в Перник. 

Ядрото на неформалната група, инициирала проекта се казва “Приятели” и  превърна в атракция различните видове спорт.

Стойността на проекта  е 6 500 лева. С парите са закупени батути, спрейве за графити, спортни пособия, които “Приятели”-те оставят на младежите от града.

Неформалната група е амбицирана да подължи да печели проекти заради младежите от Перник и да осигури атрактивни и различни занимания за младиге хора от града.

Снимки

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.