iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Студ и топло през януари

Новини за Перник от iPernik

Нормално време за  януари през  2011 г.,  обещават синоптици. Най-ниските температури ще паднат до  минус 20 и минус 15 градуса, а най-високите температури през първия месец на новата година ще бъдат между 10 и 15 градуса.

Според метеорозозите от БАН през януари се очаква средната месечна температура да бъде около и под нормата, а месечната сума на валежите ще бъде около и над нормата.

През първото десетдневие на януари времето ще бъде студено. Временно повишение на температурите се очаква около 6-7 януари.
Очакват се и валежи от сняг, главно през втората половина от десетдневието, а към края ще има и няколко дни с по-сухо време.

В началото на второто десетдневие на януари се очаква временно затопляне, впоследствие отново ще е студено, но с по-динамично време.

Ще има чести превалявания от сняг, особено в периода 12-16 януари. Краткотрайно повишение на температурите с по-сухо време се очаква към 17-19 януари, след което отново се предвижда застудяване.

Третото десетдневие ще започне със студено време, но впоследствие тенденцията е към затопляне и към по-малко валежи, прогнозира метеорологът.

Януари е най-студеният месец от годината и обикновено той определя характера на зимата у нас - мека, нормална или сурова. Тя добавя, че през първия месец на годината времето обикновено е облачно и мъгливо.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.