iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Рокли на лизинг за новогодишния купон

Новини за Перник от iPernik

Купонджии се накиприха с костюми на лизинг за новогодишната нощ. Услугата въведоха търговци от Перник, вдигнали ръце от слабия оборот. Бутиците от този декември раздават тоалети само срещу десетарка. Остатъка от сумата се плаща до месец. Купувачът сам определя на колко вноски и по колко да се издължава.


Рискът е голям, даваме дрехи на юнашко доверие. В бакалиите поне записват в тетрадка вересиите, ние разчитаме на съвестта на клиента, разказа местен бизнесмен. Георги Дачев е от първите в бранша, който завъртя лизинга в магазина си за тестил. Търговецът признава, че не одобрява мярката, но за него и за колегите му е единствената спасителна в кризата. По-добре да чакаме парите със седмици, отколкото да не продадем нищко, категоричен е частникът. Примерът му вече е въведен в още няколко бутика в града.


Клиентите тичат в МОЛ-овете и харчат по стотарки, а при нас се мръщят на блуза от 30 лева, оплакват се търговците. Купувачите пък също са недоволни, защото коледните намаления останаха само по репортажите в телевизора. Само пет от близо 30-те магазина на ул. „Търговска” плахо обявиха някаква корекция в цените. В повечето от тях то е от 10 до 30%. Само скъпите магазини за обувки се осмелиха да поправят етикетите на 50%.


Продаваме на минимум печалба, колкото да си плащаме наемите, кълнат се бизнесмените. Оборотът е паднал повече от половина от лятото. Касите се понапълнили преди Коледа, но в дните след празника купувачите се броят на пръстите на едната ръка. Търговците очакват почти нулеви продажби през януари и февруари. Заради липсата на клиенти много от тях не успяха да заредят добре щандовете. Закачалките са рехави, а рафтовете на места са полупразни. За втора година в Перник има и фалити на магазини в уж пика на пазаруването. /СТАНДАРТ/

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.