iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Разследват Миньор за уредени мачове

Новини за Перник от iPernik

„Миньор” – Перник е сред трите български отбора, които са разследвани за уредени мачове, съобщава "24 часа".

В списъка на антимафиотите от ГДБОП  са “Локомотив” (Мездра), който изпадна в “Б” група след на миналото първенство, “Калиакра” (Каварна) и ф пернишкият “Миньор”.  

Съмнението върху тези отбори паднало, след като шефът на БФС Борислав Михайлов съобщи, че УЕФА писмено изразила пред БФС подозренията си за уговорки на мачове в българското първенство.

Някои от футболистите на тези отбори вече са били привиквани в ГДБОП за разпити, очаква се да ги последват президенти и длъжностни лица от тези клубове.

В полезрението на антимафиотите за уреждане на мачове и участие в черно тото били 30 футболисти от “А”, “Б” и “В” група.  Проверявали се уредени мачове предимно при аматьорите, но имало съмнения и за хванати играчи и от “А” група. Някои от футболистите били и подслушвани.

"Ще танцуваме ли за 30 000 лева?", чули антимафиотите, докато "слушали" футболисти да се уговарят за уредени мачове в елитни чалга кръчми, пише "24 часа".

Засега обаче уличени клубове официално няма, казаха разследващите. Нищо чудно "черният списък" с отбори, заподозрени за уреждане на мачове, да набъбне, допускат те.

След срещата в събота между гостуващия у нас президент на УЕФА Мишел Платини и министър-председателя Бойко Борисов стана ясно, че в ГДБОП са подадени сигнали за 8 съмнителни мача.

"Твърдението, че уреждаме мачове, е направо абсурдно. Никой от ръководителите не би си позволил да го направи. Гарантирам го. “Миньор” играе честно и достойно", заявява вчера пред "24 часа" изпълнителният директор на отбора Йордан Димитров. Той е категоричен, че тимът не участва в никакви комбинации.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.