iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Продават общински жилища - последна за годината общинска сесия в Перник

Новини за Перник от iPernik

Шестима граждани на Перник, наематели на общински жилища, са поискали от общината съгласие да купят  апартаментите, в които са настанени. Това стана възможно след като през май т.год. с решение на Общинския съвет беше отменен, наложеният от него мораториум върху продажбата на общинските жилища. Заявленията са от граждани, които са настанени по административния ред и отговарат на нормативните изисквания. Одобрение за продажба на жилищата ще дадат съветниците днес. Това ще стане на последната за 2010г. общинска сесия.

В дневния ред са включени 6 теми, както и питания към кмета от предишната сесия. Те се отнасяха до клетките на кабелните оператори и до разходването на 2 млн лв. кредит от общината, писмената разбивка за което е представена на питащия Петьо Фетфов.

Съветниците ще се произнесат по два проекта, с които общината кандидатства по Оперативна програма „Регионално развитие. Те ще дадат съгласие за подписване на анекс за удължаване на срока на кредитна линия, ползвана от общината. Внесена е и докладна записка за статута на сдградата на училището в Бела вода.

Една от най-важните може би теми е тази за промяната на параметрите на превозната дейност по линията 18. Жителите на село Студена протестираха, че разписанието се променя, а и не е удобно. Темата е важна, защото се прави опит да се сложи ред в обществения превоз. Проблемът възникна заради претенции на „Тролейбусен транспорт”, че авто линията „краде” пътниците на еко превозвача.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.