iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Подсъдимият за убийството Соло Илиян Тодоров остава в ареста за Нова година

Новини за Перник от iPernik

Прокуратурата протестира пускането под домашен арест на обвинения за убийството пред столичната дискотека „Соло” перничанин Илиян Тодоров.

Подсъдимият Тодоров остава зад решетките, докато протестът на прокуратурата бъде разгледан от състав на Софийския апелативен съд в първата седмица на януари, съобщава „Труд”.

“Внесла съм протест срещу решението на градския съд. Според лекарите, изготвили експертизата му, неговото състояние позволява да се лекува и в затвора”, заяви вчера пред изданието  прокурор Любка Кръстева.

Във вторник съдия Румяна Ченалова от градския съд на София разпореди домашен арест за 23-годишния Тодоров с мотив, че нямало опасност да се укрие или да извърши ново престъпление. Пред съда адвокатите на Тодоров обяснили, че той има обриви по цялото тяло. Според тримата кожни лекари, изготвили медицинската му експертиза, Тодоров страда от краста. Медиците препоръчали саниране на килията, в която е настанен, както и на дрехите му.

“Решението на съдиите да го пуснат е подарък за празниците - както за него, така и за родителите му”, коментира Виолета Александрова, майка на 21-годишния Васил Александров, който бе заклан пред столичния клуб “Соло” през април м.г. Тогава смъртоносно бе прободен и Кирил Въжаров..

Според нея двамата естонци, които трябва да бъдат разпитани по видеоконферентна връзка на следващото съдебно заседание на 10 януари, са приятели и колеги на подсъдимия в компютърна фирма.

“Пуснаха убиеца на сина ми от затвора. От къщи той ще успее да се свърже по телефона или по скайп със свидетелите от Естония. Били са заедно в нощта на убийството. Познават се отдавна. Той лесно може да им се обади и след това те могат да “забравят” какво са видели”, казва още почернената жена. Тя все още не може да разбере как при положение, че здравословното му състояние позволява да остане в килията, съдът е проявил благосклонност.

Според запознати с разследването, дори да е на свобода Тодоров няма как да повлияе върху показанията на естонците, тъй като те са разпитани пред съдия още през 2009 г.

“Не виждам нищо необичайно в решението на съда. Тодоров има сериозни обриви по кожата. Освен това е в ареста от година”, каза за “Труд” адвокатът му Явор Нотев, депутат от “Атака”.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.