iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Перничанин на косъм от смъртта в асансьор без спирачки

Новини за Перник от iPernik

Асансьор без спирачки се разби в тавана на блок в Перник. Пет минути преди това техници успяха да измъкнат от съоръжението убиец закъсал пътник.

Екшънът се разигра в 8-етажна панелка в кв. Тева. Емил Ризов се прибирал у дома си на последния етаж и както всеки ден взел асансьора. Още не подминал 7-ия етаж и машината блокирала. Мъжът се опитал да излезе сам, но не успял и започнал да звъни по мобилния телефон на съседи. Хората извикали техника, който поддъжра съоръжението и с дружни усилия извадили закъсалия пасажер. Пет минути, след като прекрачил Емил прага на апартамента си, силен трясък разлюлял блока. Оказало се, че машината е излетяла нагоре и се е разбила в машинното под покрива. Техникът твърди, че в 20-годишния си стаж за първи път вижда такава повреда. Двигателят и редукторът са отскочили на 2 метра от фундамента. Шайбата, на която са закачени въжетата, е счупена, като двете й половини са се разхвърчали на 2 метра в противоположни посоки. Ако в този момент вътре е имало човек, той е щял да удари главата си с голяма сила и да загине, категоричен е спецът. 

Асансьорите в панелките на Тева са стари и опасни. От няколко месеца пък наркомани обикалят входовете и крадат спирачките на и без това потрошените съоръжения във високите блокове в пернишкия квартал "Твърди ливади" .

Злощастният блок и тези около него пък са арена на поредица от нещастни случаи. Преди време в един от входовете там гръмна бойлер, а от терасата му  жена се самоуби, хвърляйки се към плочника пред входа.

След последния инцидент  Емил е решил да прави курбан на всяка Коледа, задето се измъкнал жив от асансьора убиец. Според самия него обаче е нужно да се вземат мерки за обезопасяване на съоръженията, за да не пострадат още хора.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.