iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Паспортно под обсада за закъснели тескерета

Новини за Перник от iPernik

Тълпи от зорлии обсадиха отново паспортната служба в Перник и гишетата в КАТ. За втори път тази година огромни опашки се извиха за лични документи. По стара традиция българинът пак е неразбрал, че вече няма гратис за старите тескерета.

Над 50 души са наблъскаха като сардели в Паспортно. Хората чакаха повече от три часа, докато се доберат до служителите и си подадат молбите за смяна. Гражданите, чиито лични документи-карти и шофьорски книжки, изтичат през 2011 г. няма да ползват превилегията за 6-месечен гратисен срок, какъвто ползваха тези, чията подмяна трябваше да стане през тази година. Вече няма удължаване на срока и всеки трябва да се сдобие с нови документи до месец след датата на валидност на старите.

От 8 часа вися в тълпата, отказвам се, нервничеше 50-годишен мъж. Перничанинът се умори след няколкочасово стоене на крак и обвини за това служителите. Оказа се обаче, че неговата лична карта изтича на 3 февруари и той на практика изпуска едномесечния срок за подмяна. Не знаех, че гратиса не ни хваща нас, бях си спокоен, че имам още половин година, оправдаваше се мъжа, след като предизвика скандал за пререждане на опашката.

Чака се се първо на опашка за получаване на заявление, а след това на друга по-дълга и бавно точеща се редица за снимката в новите документи.

Тесен се оказа и коридорът в КАТ, където е гишето за издаване на шофьорски книжки. Млад мъж търпеливо си изчака реда и накрая разбра, че трябва да дойде утре, защото това е срокът, който са му дали предварително.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.