iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Паметна плоча на именития волейболист Борис Гюдеров откриха в Перник

Паметна плоча на   Борис Гюдеров откриха в Перник

Паметна плоча на именития волейболист Борис Гюдеров днес беше  открита официално в Перник от съпругата му Бистра Гюдерова и заместник-кмета на общината Иван Джегалски. Паметният знак с лика на легендарния волейболист е монтиран на спортна зала "Миньор", която от днес е преименувана "Борис Гюдеров". Решението за смяната на името обяви председателят на Общинския съвет Добри Митрев.

В продължение на 15 години Боби Гюдеров е бил капитан на "Миньор", играл е само в два отбора - "Миньор" - Перник и в националния отбор. Като играещ треньор шест пъти е печелил шампионската титла на България и още три пъти като треньор на "Торпедо"-Перник - жени.

За изключителното му спортно майсторство на световното първенство по волейбол във Франция през 1956 година той е обявен за почетен гражданин на Париж, след това става и почетен гражданин на Перник. Съпругата на волейболиста Бистра Гюдерова благодари за честта и признанието.

"Той даде на Перник най-силните си години като треньор и състезател, спомогна за развитието на българския волейбол", каза Гюдерова.

На тържеството присъстваха и заместник-министърът на спорта  Лазар Каменов, областният управител на Перник Иво Петров и заместникът му Георги Шшарлачки, много волейболисти ветерани от града. 

След официалното преименуване в залата стартира Х-тият волейболен турнир за юноши старша възраст "Борис Гюдеров", кояйто беше открит от именития състезател и треньор Тодор Симов.

Снимки

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.