iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Очакват Бойко Борисов за студентския празник на Драгичево

Новини за Перник от iPernik

За откриването на пътния възел край Драгичево на 8 декември се очаква да дойде премиерът Бойко Борисов, съобщава „Труд”.

 Презвитерата Невена, която покани премиера на мекици, тренира баница за празника. 

Пътен възел "Даскалово" при Драгичево, който е връзката между строящите се магистрали "Люлин" и "Струма",  ще бъде отворен на 8 –ми декември,  съобщиха  тези дни от агенция "Пътна инфраструктура".

В момента районът край село Драгичево е най-голямата "тапа" по пътя за Гърция и често се образуват километрични опашки от автомобили и в двете посоки на движение. Традиционно през декември трафикът се засилва заради многото почивни дни и старта на ски сезона.

Цялата магистрала "Люлин" ще е готова до 15 май догодина, кълнат се от АПИ. След анекс проектът поскъпна до 185 млн. евро, но турският изпълнител "Мапа Дженгиз" работи денонощно на обекта.

Официалното откриване на пътен възел “Даскалово”, който е част от магистрала “Люлин”, ще бъде на студентския празник 8 декември, съобщиха от Агенция “Пътна инфраструктура” (АПИ).

След като строителството на аутобана се забави с повече от година, през последните месеци турският изпълнител на обекта “Мапа Дженгиз” работи с бързи темпове. До средата на май се очаква цялата магистрала да е с акт 16 и да бъде пусната в движение. След подписания от АПИ и изпълнителя анекс стойността на магистралата набъбна на 185 млн. евро.

В момента край Драгичево е най-голямата тапа по пътя за Гърция и за някои зимни курорти. Обикновено там има километрични опашки и в двете посоки, а през декември трафикът се засилва още повече заради многото празници.

Пътен възел “Даскалово” е проектиран при пресичането на автомагистралата с пътя София - Перник - Гюешево и свързва “Люлин” с АМ “Струма”.

Схемата на съоръжението е кръгово движение на едно ниво (долу). Кръгът е проектиран като неправилен елипсоид за проектна скорост 40 км/час. Поради голямата денивелация между трасето на магистрала “Люлин” и пътя София - Перник по-голямата част от пътните връзки и кръговото движение са чрез мостови конструкции. Всички съоръжения - както по трасето на автомагистралата, а също така и по пътните връзки - са съобразени с пресичането на съществуващата жп линия София - Перник.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.