iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Нов софтуер улеснява наследниците в Перник

Новини за Перник от iPernik

Нов програмен продукт ЕЛАРДО улеснява работата на на служителите в териториалното звено ГРАО в Перник вече. Внедрен е от началото на месец септември и е много полезен при издаването на удостоверения за наследници. Нововъведението улеснява търсенето на информация и гарантира качеството на предлаганите услуги.

С новата системата е направено електронно архивиране на документи и цифровизация на семейните регистри.

В масивите на ЕСГРАОН  няма записи за починалите преди 1977 г., затова се е налагало да се прави справка в семейните регистри за населението, събрани в стари тефтери на ръка. Най-старите регистри са от 1912 година, а тези, които са ползвани, са преписвани през 1946 година, обясни ВрИД-началникът на отдела Ерина Йорданова, докато демонстрираше новата система пред кмета Росица Янакиева.

Община - Перник е осигурила 15 000 лева за купуването на новата програмата. Така ще бъде гарантирано качествено обслужване, точност и бързина в услугите за гражданите при издаване на документи с имотен характер, продажби, наследства, възстановяване на земи и други.

 В бъдеще се надяваме да имаме и цифровизация на актовете за раждане. С това ще дадем възможност за издаването на валидни документи във всички представителства на отдел "Гражданско състояние" в общините, в които има онлайн връзка с пернишкия отдел, като в тези случаи ще се спести пътуването на гражданите от едно населено място до друго за издаването на документ, обясни  Янакиева.

Снимки: Градски вестник

Снимки

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.