iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Миньор бойкотира церемонията за Спортист на годината в Перник

Новини за Перник от iPernik
Ръководството на ПФК Миньор обяви, че бойкотира церемонията за Спортист на годината в Перник и призова всички номинирани да сторят същото.

Ръководството на футболния клуб разпространи декларация до медиите:

В отговор на поканата от община Перник, за церемонията по излъчване на спортист на годината от региона, имаме известно колебание каква да бъде нашата реакция. Наистина, чувствата и мислите ни са раздвоени. Би трябвало да приемем поканата и да подкрепим нашите управници, защото дори един отрицателен знак да има към уравнението, резултатът няма да е максимално висок. Всички знаем примера на Кубрат.

От друга страна, приемайки тази покана, осъзнаваме, че приемаме нечисто отношение към спорта, лицемерен ход за постигане на положителен PR за хора, които се интересуват единствено да запазят своите позиции и власт на гърба на други хора, с положителен имидж, постигнали всичко с изключително много работа, лишения, упоритост, въпреки всичко и всички.

За какво всъщност е тази покана? За да лакирате ноктите на жените от баскетболния отбор, докато те - със сетни сили се задържат на скалата преди да паднат в пропастта? Или за да дадете отличие на някой, който въпреки всичко не се отказва от спорта? И в това уравнение има отрицателен знак...

Да сложим ново начало! Нека поне наричаме нещата с истинските им имена.

Ние от ПФК Миньор Пк, предлагаме бюджета, който сте определили за това мероприятие, да бъде даден на баскетболния отбор жени от Перник. Това би бил много по-добър PR за общината, защото всичко друго би бил по-скоро лош такъв за "най-изявеният радетел на спорта в Перник" – г-жа Росица Янакиева.

Макар Перник да е на първо място по усвояване на еврофондове и на едно от първите места по добър стандарт на живот, общината не помага по никакъв начин за насърчаването на спорта, а както всички знаем, спортът е здраве, култура и възпитание.

Призоваваме всички поканени спортисти, да последват нашия пример и да не участват в този фарс, помагайки за изграждането на добрия имидж на политици, които не го заслужават. Така или иначе, имиджът им не може да стане положителен.

 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.