iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Изтезавали преди разтрела убитите в Португалия нашенци

Новини за Перник от iPernik

Убитите в Португалия българи са били изтезавани, преди да бъдат убитиТова е установила аутопсията на телата им, по които са открити следи от мъчения, включително изгаряния – пише „Шоу”, цитиран от razkritia.com.

Труповете на съпрузите Сашка Владимирова и Васил Павлов от Перник и Ясен Чаръкчиев от Кърджали бяха открити в близост до Алжущрел в Португалия. Българските емигранти са били убити чрез разстрел. Първоначално се смяташе, че са били ликвидирани от представители на мафията, занимаващи се с незаконен трафик на хора. Разпити на техни близки и съседи обаче разкрили, че тримата се занимавали с препродажба на метали. В много от случаите стоката им е била с неизяснен произход. Предполага се, че Васил, Сашка и Ясен са били подмамени от прекупвачи, които след това са ги изтезавали. Дирекцията на съдебната полиция в португалския град Фаро подозира и друга причина за убийството – възможно е българите да са се намесили в делата на местната мафия. За този район се знае, че действат две групи, занимаващи се с прекупуване на цветни метали.

Португалският вестник „Диарио де Нотисиаш” цитира полицейски източници, според които за три години броят на имигрантите, убити в този район – жертви на престъпни групировки от Изтока – е най-малко шест. Повечето от случаите остават неразгадани, без да се знаят дори имената на жертвите.

Телата на българските граждани бяха открити от фермери близо до микробус, паркиран до изоставена къща на 10 км от южния град Алжущрел. Намира ги Антонио Вилена – земеделски производител. Пред полицията той твърди, че никога не е виждал българите. Смята се, че нашенците са били въвлечени в капан и самото им убийство е било планирано предварително. За това говорел и фактът, че колата им е открита на няколко километра от кръстовището на магистралата Лисабон – Алгарве. Полицията в Португалия смята още, че жертвите са познавали убийците си. Тримата са споделили за предстояща сделка с метали няколко дни преди да бъдат убити. На свой сънародник разказали, че са намерили човек, който щял да им продаде скрап за 10 хиляди евро. Металите после пък щели да продадат на друг човек и така да спечелят. На срещата за сделката обаче тримата били хладнокръвно ликвидирани.

На снимката: Свидетелят, открил труповете. (razkritia.com)

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.