iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Деца от Перник подредиха изложба в парламента

Новини за Перник от iPernik

Деца от Перник подредиха благотворителна изложба в парламента. Експозицията е наречена „Децата на Перник рисуват" и съдържа живопис, мозайки , икони и стенописи. Младите художници са от школата „Нюанси" с преподавател Лора Дидова , съвместно с читалище „Искра" от кв. „Изток".

 

Изложбата е посветена на Деня на будителите - 1 ноември и 50-годишнината на Народно читалище „Искра" в пернешкия квартал „Изток", което е приютило школата. Тя е създадена през 2002 година и в нея към момента се обучават 17 деца на възраст от 5 до 15 години.

 

Изложбата на децата от Перник подредена в „Клуба на народния представител". Тя беше открита вчера от предсадетя на парламента Цецка Цачева. Средствата от продадените творби ще се преведат по сметка на „Асоциация муковисцидоза- България", чийто представил присъстваше на събитието..

 

Идеята е подкрепена и се реализира със съдействието на народния представител от Коалиция за България Ангел Найденов. Той е подпомагал финансово 3-те страдащи от рядката болест деца от Перник, за които няма клинична пътека. Заставайки зад идеята за благотворителната изложба, народният избраник отправя апел за помощ и съдействие към властимащите и своите колеги в Народното събрание и подчертава сериозността на проблема.

 

За броени минути след откриване на изложбата бяха купени няколко картини и икони, а Ангел Найденов получи като подарък натюрморт на младия художник Денис Живков.

 

Картините ще останат в Клуба на народния представител до 5-ти ноември.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.