iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Депутатка от Перник отличена за реформи в образованието

Новини за Перник от iPernik

Народната представителка от Перник Ирена Соколова е сред наградените от Министерството на образованието младежта и науката за реформи  в просветната сфера.

За пръв път МОМН реши да отличи хората, допринесли за положителни промени  в областта на образованието и науката, като първите награди отидоха преимуществено в депутати на ГЕРБ и синдикалисти.

Освен Ирена Соколова, с приз за реформи успяха да се сдобият 5 от 10-те парламентаристи на Бойко Борисов, членове на образователната комисия. За просветна реформаторка бе обявена дори прясно включената в комисията през декември Силвия Хубенова. В списъка са още Снежана Дукова, съвносител на промените, с които бе върнато платеното обучение, Румен Стоилов, който вкара писания незнайно от кого закон за промени в закона за БАН, както и депутатката Стефани Михайлова.

Отличени са и председателя на образователната комисия Огнян Стоичков от "Атака" и проф. Станислав Станилов, също от "Атака".

Призове взеха и всички председатели на синдикални и работодателски организации в образованието.

Плакети са получили журналистката от БТА Димитрина Ветова, Георги Стойчев от "Отворено общество" за изготвянето на рейтинговата система на университетите, кметът на София Йорданка Фандъкова.

Образованието бе сочено като един от най-реформиращите се сектори, преди да бъде застигнато от протести, драматично орязване на парите и сериозни проблеми около законодателните инициативи на кабинета и депутати от мнозинството. 15 текста от закона за развитие на академичния състав бяха обявени за противоконституционни, дълги спорове имаше и със задължителната забавачка и по новия закон за БАН.

Соколова има и лични заслуги за откриването на Европейския политехнически университет в Перник.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.