iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Дават на съд проектанти, объркали водопровод за три села

Новини за Перник от iPernik

Проектанти отиват на съд заради калпав водопровод. Допусната е груба грешка в разработването на тръбите за селата Лесковец, Планиница и Черна гора, обяви кметът Росица Янакиева. Тя се закани, че заведе дело срещу екипа, работил по обекта за нанесени щети на държавата. Трите села са с най-голям воден проблем в Пернишко, който не оже да бъде решен от години.


Честите аварий и ямите, останали от изкопните дейности бяха обсъдени на среща при Янакиева между кметовете на населени места и шефката на „ВиК” Искра Златанова. Присъства и зам. Областният управител Георги Шарлачки.


Обсъден бе и проблемът по направлението Рударци, Драгичево, Кралев дол и
Студена. Ще бъде увеличена с хора и техника групата, която работи в кв. „Църква” и едва смогва с отстраняването на авариите в източния район на общината, стана ясно на срещата.


Сформирана е комисия с общинско участие и представители на
водоснабдителното дружество, която ежемесечно да заседава и отчита
реализираните дейности по изкопите за отстраняване на авариите. Договорени бяха съвместни дейности и финансиране на обекти, които да гарантират наличието на вода за
населението. В тези дейности ще се включат неотложни ремонти по водопроводната мрежа в селата с обща дължина 500 метра. Трябва да се подменят и 400 метра тръби в Батановци.


До 73% са загубите на вода, уточни Златанова. Фирмата няма достатъчно пари и техника, за да започне нужните ремонти. Още в началото на следващата година ще бъдат купени ощеп два багера.


 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.